Csapatparancsnokoknak

Kommunikáció

Az új arculat!

Ezen a felületen keresztül éred el a szövetség új arculatát, amely értékeink és hagyományaink megtartása mellett a jelenkor kihívásainak  is egyaránt megfelel. A Google Drive mappában többek között megtalálod az alábbi új arculati elemeket:


Hogyan használd a Google Drive mappát?


Arculati elemek, iratminták és sablonok Google Drive-on:

A célunk, hogy minden, számotokra lényeges dokumentumot –  szerkeszthető formában –  megtaláljatok itt, ráadásul grafikailag felfrissített, megújult formában.  Ez persze nem azt jelenti, hogy minden eddigi dokumentumot cserélni kell, vagy e szerint átszerkeszteni. Mostantól azonban központilag ezt használjuk, és ezt a lehetőséget nektek is felajánljuk. 

Mire lenne még szükséged? Adj nekünk visszajelzést!


MCSSZ arculati kézikönyv

A jelenleg hatályos arculati kézikönyvünket ITT TALÁLOD. Kérünk, hogy grafikai anyagok készítésénél (legyen az akár egy toborzóplakát vagy egy szülői levél sablon elkészítése) ezt vedd figyelembe!

Canva pro tagság

A Canva pro segítségével könnyedén lehet készíteni különböző szórólapokat, előadásokat, keretmeséhez szánt grafikai elemeket is. 

Hogyan igényel a Canva pro hozzáférést?

Médiaszereplések, nyilatkozatok - segédlet

Ahogy fontos közösségünk külső kommunikációjának erősítése, úgy az is, hogy ezt szervezett keretek között tegyük. 


1.) szükséges-e külső segítség bevonása (pl. Kerületi Elnökség, Országos Iroda); 

2.) ki képviselheti legjobban a cserkészetet az adott szituációban (egy fiatalabb vezetőtök, egy táborozó gyerek vagy éppen egy a csapat ügyes-bajos dolgaiban segédkező felnőttcserkész);

3.) illetve milyen jogi vonzatai lehetnek a médiaszereplésnek (pl. szülői beleegyezőt kell kérned kiskorú esetében)? 

Ezeket mérlegelve dönts! Az elkészült anyagról pedig minden esetben tájékoztasd a kommunikációs vezetőt (kommunikacio@mcssz.hu)! Figyelem, ebben az esetben a megjelenő tartalom ellenőrzése,  esetleg helyesbítés kérése is a te feladatod!
Jó munkát! 

Social media felületeink

Az MCSSZ napi szinten a Facebookon tesz közzé új tartalmakat, legyen az akár egy hír, sajtószemle vagy más egyéb. Az MCSSZ+ egy tagi csoport ugyanezen a felületen, melyhez ajánljuk, hogy csatlakozz! 


„LÉGY RÉSEN!”– GONDOLATOK AZ MCSSZ+-RÓL ÉS KÖZÖS FELÜLETEINK TUDATOSABB HASZNÁLATÁRÓL

Kedves Cserkésztestvérek!

Néhány rövid gondolatban szeretnénk nektek tájékoztatást adni pár, kommunikációs szempontból meghatározó felületünk használatáról.

🔸 Profiltisztítás. Vagyis tudatosan van bizonyos jellegű tartalom bizonyos felületen. ▶️ E folyamat eredményeképp a külső kommunikáció (jelen helyzetben, leegyszerűsítve: cserkészetről nem cserkészeknek) felülete weboldalak tekintetében a cserkesz.hu, míg a belső kommunikáció (cserkészek egymás közt) legfontosabb weblapja az ECSET. ▶️ Social media tekintetében a külső kommunikáció platformja az MCSSZ Facebook-oldala, míg a belső kommunikáció elsősorban az MCSSZ+ csoportban zajlik. ▶️ A levelezőlistáink esetében moderátorok figyelnek rá, hogy az info, a hirdetés és a vélemény listákra a megfelelő tartalmú levelek kerüljenek ki.

🔸 Miért? ▶️ Minden kommunikáció sikeressége mérhető; a hatékonyság nem magától értetődő. Ahhoz, hogy minél célzottabbak legyenek az üzeneteink, körültekintően kell a csatornát megválasztani. ❓ Ha egy nem-cserkész le akar minket csekkolni a közösségi médiában, de csak sátorrendeléses és belső poénos üzeneteket talál, ugye gyorsan "elvesztettük" őt? Ellenben mi se adhatunk hírt jó pár dologról, képpel, hanggal, információval, ha nincs belső csoportunk.

🔸 Most te jössz! ▶️ Mindezt leginkább nem tudni kell, hanem csinálni! Most tehát te következel! Egy folyamat részesei vagyunk mindannyian, amit közösen vihetünk sikerre.

1️⃣. Hívd meg cserkész barátaidat és ismerőseidet is ebbe a csoportba! Legyünk itt mind, cserkészek!

2️⃣. Edukálj! Mások számára is add át a tudást: miért jó, ha odafigyelünk a megfelelő csatornák használatára!

3️⃣. Posztolj! Ez a csoport mindegyikünké. Különösen a munkacsoportokat, szakágakat, országos vagy kerületi programok szervezőit bátorítjuk. Ami cserkészek körében közérdekű, hasznos, értékes vagy érdekes lehet, oszd meg bátran! Posztodat a csoport moderátorai tudják engedélyezni.

4️⃣. Légy udvarias, jóindulatú, precíz és konstruktív! Építsük együtt a cserkészekhez méltó kommunikációs kultúrát!


YouTube-csatornánk  miket találsz itt?

Kattints az MCSSZ hivatalos YouTube-csatornájáért! 

Ez a felület hasznos lehet számodra:

Képes Krónika - feliratkozási lehetőség

A Képes Krónika a Magyar Cserkészszövetség negyedéves tagi hírlevele. Olvass a legizgalmasabb aktualitásainkról! 

A linkre kattintva tudsz  feliratkozni