Csapatparancsnokoknak

"Extra szolgáltatások"

Mobilflotta (Vodafone)

A Magyar Cserkészszövetség a Vodafone Magyarország Zrt. szolgáltatónál telefonflottát működtet. A kedvező díjszabású mobilszolgáltatási csomagot minden cserkész, ill. családtagjaik, rokonaik vehetik igénybe.

Részletekért olvassátok el az erre a célra készített tájékoztató oldalt. Ha csatlakoznál, vagy erre buzdítanád a csapatod tagjait és az ő hozzátartozóikat, akkor azt ezen a felületen keresztül tudod megtenni.

Légy te is tagja a cserkészflottának, és élvezd a kedvezményes díjakat!

Közösségi szolgálat

A középiskolások számára feltétel ötven órányi közösségi szolgálat végzése az érettségi megszerzéséhez a 2015/2016-os tanévtől. Azok a cserkészek, akik aktív vezetői vagy annak életét nagyban segítő munkát végeznek csapatukban, az MCSSZ és az iskola közötti együttműködési megállapodás megkötését követően el tudják számolni az így ledolgozott önkéntes óráit a közösségi szolgálat terhére.

Már számtalan iskolával megkötöttük ezt a szerződést, így ezen helyeken már csak a szolgálati naplót kell a csapatparancsnoknak aláírnia, igazolva az egyes elvégzett feladatokat. Az iskola igazgatójánál, ill. helyettesénél tudtok érdeklődni a keretmegállapodás meglétéről. Ennek hiányában kérjétek el az intézmény által használatos szerződésmintát (mindegyik szereti a sajátját használni), és küldjétek el a ksz@mcssz.hu címre. Ne felejtsétek el megírni az iskola nevét és címét, valamint, hogy kinek kell visszajuttatni az aláírt megállapodást (igazgató vagy helyettes, egyéb felelős neve, titulusa).

Amennyiben az iskola nem fogadja el közvetlen mentornak, igazolónak a parancsnok személyét, a közösségi szolgálati naplótokat a központban is alá tudjuk írni. Ez esetben juttassátok el azt a 1535 Budapest, Pf. 941. (ÚJ!) levelezési címünkre. 

Cserkész ruházatok - cserkészboltok

Az alábbiakban összegyűjtöttük számotokra az általunk ismert cserkész kötődésű boltokat/webshopokat, ahol különféle cserkész ruházatokat és felszereléseket szerezhettek be magatok és csapataitok számára. (Amennyiben ismertek még olyan beszerző helyet, amit szívesen ajánlotok másnak, kérlek, írjatok a titkarsag@mcssz.hu-ra! Köszönjük!)


Határon túli cserkészszövetségek webshopjai:

(Érdekességképpen kukkantsatok bele egy 1935. évi kiadványba, ami az akkori Cserkészbolt katalógusa.)

Fontos megjegyeznünk, hogy a fenti webshopok termékeinek és szolgáltatásának minőségéért felelősséget nem tudunk vállalni. Jelen leírásnak a tájékoztatás és nem a minősítés a célja.


Összeállítás alatt van egy olyan lista, amelyben egyéb (a központ számára bevált) beszállítókat gyűjtjük össze számotokra az alábbi területeken:

Az ehhez kapcsolódó tapasztalataitokat, helyi ajánlásaitokat is köszönettel vesszük majd!